Poraz Jankovićeve u polufinalu

Najbolja svetska teniserka Jelena Janković neće igrati u finalu WTA šampionata u Dohi.

Izvor: B92

Subota, 08.11.2008.

20:34

Default images

U polufinalu Venus Vilijams je pobedila našu teniserku u tri seta – 6:2, 2:6, 6:3, posle dva sata i 11 minuta igre. U nedeljnom finalu Amerikanka igra sa Verom Zvonarevom, dok Jelena Janković okončava sezonu na prvom mestu WTA liste.

Venus je potpuno dominirala u prvom setu, gde je brzo stigla do dva brejka prednosti, jelena je uspela da rivalki oduzme jedan servis-gem, ali se Amerikanka vratila na plus dva i stigla do konačnih 6:2.

Drugi set doneo je potpuno drugačiji utisak, jer je sada Jelena bila upadljivo bolja. Ona je povela 3:0, Venus je presekla seriju sa dva gema, ali je Jelena kroz veliku borbu uspela da izađe kao pobednik seta istim rezultatom.

Venus se vratila u ritam na početku trećeg seta i stigla je do brejka prednosti u trećem gemu, a prelomio je šesti gem. Tada je srpska teniserka imala čak pet brejk-lopti za 3:3, ali ih nije iskoristila, posle čega nije mogla da se vrati.

Starija sestra Vilijams je tako četvrti put pobedila Jelenu Janković u devet međusobnih duela. Sa statističke strane jedinu bitnu razliku čini devet vinera više na strani pobednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: